Raccoon Motors is verdeler van Powerflex.

Ophangingsbussen krijgen veel te verduren en behoren tot de meest aan slijtage onderhevige onderdelen van een auto.

Zij ondergaan extreme spanningen onder sterk wisselende omstandigheden en moeten het daarbij stellen zonder enig smeermiddel.

Het materiaal waar de standaardrubbers van gemaakt zijn is tevens aan een verouderingsproces onderhevig, waardoor haarscheurtjes ontstaan en het materiaal bovendien steeds zachter wordt. Dit heeft allerlei ongewenste spelingen in de ophanging tot gevolg.

Het spreekt voor zich dat dit het bochtgedrag en de stabiliteit niet ten goede komen en ook onnodig bandenslijtage kan veroorzaken. Een modern materiaal als polyurethaan geeft Powerflex ophangingsbussen een 25 tot 35 procent grotere stijfheid zonder dat dit ten koste gaat van de schokabsorberende eigenschappen.

Een auto van enkele jaren oud rijdt weer als nieuw wanneer de versleten bussen worden vervangen door exemplaren van polyurethaan. U voorkomt ongelijke slijtage aan de banden, trillende remschijven en een zeer slechte wegligging. Ook nieuwe auto’s hebben voordeel van de Powerflex bussen: door hun superieure design geven zij een meer effectieve controle van de onderstelcomponenten dan bij normale rubberonderdelen.

Met de technische voordelen van dit materiaal is het mogelijk het meest voorkomende probleem, een verhoogde geluidsweergave als gevolg van (te) harde bussen, te reduceren.

***

Meer Info – Powerflex